Ч.5 Методи операції Pectus Excavatum


У світі проводять декілька операцій по  вирівнювання такої деформації. 

Є метод Нуса, метод Равіча та інші. Кожна країна проводить свої дослідження та покращує методики, вводить свої. 

Але оскільки таких запитів не багато, то деякі країни не виділяють кошти та сили на покращення досліджень, зупиняються на вже винайдених і проводять їх. 

1. Тож найпоширенішим є метод Нуса це найменш інвазивний метод - металеві пластини вводяться під ребра, підіймають кістку та вирівнюють грудну клітину. Іноді пластин дві, навіть три, іноді і однієї вистачає. Пластина стоїть рік, в деяких країнах три, після чого її виймають. На жаль, по відгуках пацієнтів, яким робилася операція  - вона не до кінця успішна, кістки за деякий час ( за місяць) повертаються у своє положення, добре, що не у всіх. 

В Чехії наразі проводять саме такі операції. Я не кажу, що вона не допомагає, в декого так, можливо навіть в більшості. Але проштудувала відгуки пацієнтів, які робили таку операцію, на жаль є відгуки про повернення кісток на своє звичне місце. 






2. Наступний метод Равіча. Під час цієї операції  видаляються ділянки ребер, що тримають грудину спереду, після чого грудина випрямляється і під неї підкладається пластина. 

При цій операції розріз розташовується по передній поверхні грудної клітки, деякі можуть вважати недостатньо косметичним. До інших недоліків цієї операції критики відносять її більш високу травматичність. 
Така методика розповсюджена менше, її роблять в Ізраїлі. Такий варіант не виключаємо.


3.  Також знаходила операцію такого типу: 

4. Ну і нарешті операція, яку роблять в Японії - Хірургічне втручання одноразове. Хірургічна техніка грудинно-реберного підняття (SCE3). Резекували ділянку IV-VII реберних хрящів. (позначено синім кольором). Нижня частина грудини нижче шостого хрящового з’єднання також була резецована. Потім усі куски хряща прикріплювали до грудини плетеними поліефірними швами.


PS: вивчаючи все про операцію, пройшла по всіх сайтах всіх клінік світу, ну це я  так думаю😁.
Була в Америці, в Турції, в Ізраїлі та інших країнах. Тож скріни, які собі повкладала - навіть зараз і не скажу звідки:). Багато клінік не розміщують інформацію для громадського доступу. Хочу сказати декілька слів про Ізраіль - так, там роблять Равіча і Нуса, ціни там від 20 до 40 тисяч доларів сама операція, списувалась із двома клініками - Клініка Шиба та Sourasky Medical Center в Тель Авіві. До кінця я так і не дізналась чи є якісь інші методи в клініках, чи практикуються.  Після того як мені озвучили ціну - відразу "давайте назначати термін" - "чекайте і метод який, розкажіть" - "все вам розкаже лікар" Одним словом це не дуже підходить. Я зараз викладу гроші щоб зясувати, що нічого крім Равіча не проводять. ну не знаю, не готова я ...
Хоча варіант розглянути Ізраїль ми не виключаємо із варіантів. Якщо вийду на нормальну клініку, поїдемо на консультацію і туди. 
Із клініки (платної!) Словацької мені навіть не відповіли😑, чому я навіть не здивована. Вони навіть за гроші працювати не хочуть або не вміють...




Коментарі